Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Ντιμιτρόφ: «Σήμερα ο λαός θα μιλήσει με την ψήφο του» – Αγωνία για τη συμμετοχή

Σκόπια

Νικολά Ντιμιτρόφ

“Κάναμε ότι καλύτερο για να εξηγήσουμε το διακύβευμα σε αυτό το σταυροδρόμι. Σήμερα είναι η μέρα που μιλάει ο λαός, και ο λαός μιλάει με την ψήφο του” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Ελπίζω ότι αυτή θα είναι μία ομαλή δημοκρατική διαδικασία και ότι ο λαός θα επιλέξει τελικά να προχωρήσει μπροστά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς το ΝΑΤΟ, προς τη φιλία με τους γείτονες μας στην περιοχή” σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ. “Έχουμε μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η περιοχή κοιτάζει προς το μέλλον, και όχι μόνον προς την ιστορία”.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Μέχρι τις 11:00 π.μ., το ποσοστό συμμετοχής ήταν κάτω από το 9% των εγγεγραμμένων. Αν συνεχιστεί αυτή η προσέλευση και το ΝΑΙ στηριχθεί από λιγότερους από 600 χιλιάδες πολίτες, δύσκολα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα μπορέσει να υποστηρίξει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αποδεκτή από την πλειονότητα του λαού του.