Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νταβίντ Σασόλι (Ευρωβουλή): Θετικό σημείο εκκίνησης η γαλλογερμανική πρόταση

Την πρόταση που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τη σύσταση ευρωπαϊκού «ταμείου ανάκαμψης», ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Σασόλι χαρακτήρισε την πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας ένα θετικό σημείο εκκίνησης και προτρέπει για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου που συστήνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας αφορά την παροχή επιχορηγήσεων και όχι δανείων προς τα κράτη μέλη, ενώ η χρηματοδότηση του Ταμείου προβλέπεται να γίνει μέσω δανεισμού της Κομισιόν από τις αγορές. Παράλληλα, η πρόταση προϋποθέτει την αύξηση του προϋπολογισμού της Κομισιόν τα επόμενα έτη.