Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Δίνει ευκαιρία στον διάλογο με ολιγοήμερο «πάγωμα» στις επιτάξεις

Από την εκπομπή της ΕΡΤ1

Μπορεί ο επίσημος διάλογος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό να έχει σταματήσει όμως σήμερα υπήρξε μια θετική εξέλιξη.

Στην πρωινή εκπομπή τη ΕΡΤ βρέθηκαν στο στούντιο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Ο Υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη να παγώσει η επίταξη των εκτάσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών μεταναστών.

Η επίταξη «μπαίνει στο ψυγείο» μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου. Την Παρασκευή ο Υπουργός Μετανάστευσης θα περιμένει τις νέες προτάσεις από τον Περιφερειάρχη. Αξίζει να τονιστεί όμως ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης επιμένει στο να υποδείξουν οι κάτοικοι των νησιών νέους χώρους για κλειστές δομές.

Πηγή: lesvosnews.net