Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νίκος Παππάς: Κάποιοι ενοχλούνται που στην ΕΡΤ δίνουμε μάχη κατά της διαπλοκής!

Παππάς

Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Ως το δεύτερο ημίχρονο της μάχης κατά της διαπλοκής χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ «Αθήνα 984».

«Κάποια κέντρα ενοχλούνται που στην περίπτωση της ΕΡΤ έχουμε το δεύτερο ημίχρονο της μάχης κατά της διαπλοκής», ανέφερε ο κ. Παππάς, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία πως κλιμακώνει τις επιθέσεις στην ΕΡΤ, καθώς «έχει μπει σε προεκλογική στρατηγική του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος θέλει να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση»!

«Μερικά πράγματα μιλούν από μόνα τους», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς σημειώνοντας ότι «ενοχλεί πολλούς» το γεγονός ότι «χθες παρακολούθησαν τη δημόσια τηλεόραση πάνω από 1 εκατ. τηλεθεατές με τον συμβατικό τρόπο και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακά».

Επισήμανε ακόμα ότι η Πολιτεία μετά τη ρύθμιση της ιδιωτικής τηλεόρασης, οφείλει να αναδείξει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού τοπίου.

Εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες η κυβέρνηση να συνεχίσει με όρους κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έως το τέλος της τετραετίας» ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τις δημοσκοπήσεις θα έχει ψηφιστεί έως τον Μάιο, τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί ο ανάδοχος για την εφαρμογή του συστήματος barcode στις εφημερίδες ώστε σύντομα να ξεκινήσει το έργο, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται και ο ανάδοχος για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, που θα εξοικονομήσει -όπως είπε- 400 εκατ. ευρώ ετησίως και θα πατάξει τη μικροδιαφθορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιδού τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ: Άλλο κρατική και άλλο – Παππική TV

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Ξηλώνει τη διοίκηση ο Κρέτσος
 
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήθηκε ο Γιώργος Θαλασσινός από την ΕΡΤ – Δείτε την επιστολή του