Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Καταγγελίες ΙΣΑ: Πώς κομπογιαννίτης καρδιολόγος συνεχίζει να κοροϊδεύει επί 3 χρόνια αθλητικές ομάδες

γιατρός

Τρεις υποθέσεις γιατρών με πλαστά ψηφία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, οι γιατροί ήταν μέλη του ΙΣΑ, οι οποίοι είχαν προσκομήσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μάλιστα ο ένας είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο ΙΣΑ γνωστοποίησε όμως ότι εδώ και χρόνια έχει εντοπίσει και πολίτη – μη μέλος του που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος. Σε σχετική ανακοίνωση του ο ΙΣΑ αναφέρει πως  δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, για αυτό διαβίβασε τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο εν λόγω πολίτης, συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Τέλος, ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη δημόσια υγεία».

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη γιατρού με φακελάκι

Την ίδια ώρα, πανεπιστημιακός ιατρός του Π. Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το βράδυ της Δευτέρας από προσωπικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για χρηματισμό (φακελάκι).

Ο γιατρός κρατήθηκε την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο.

Το πρόβλημα υγείας του ασθενούς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας.