Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Το τελικό σχέδιο νόμου για τις συντάξεις – Πώς 200.000 συνταξιούχοι θα χάσουν έως 30 ευρώ από τις επικουρικές

συντάξεις

Μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις από 5 έως 30 ευρώ θα υποστούν οι συνταξιούχοι, από το 2019, στο πλαίσιο του νέου 4ου Μνημονίου και των συμφωνηθέντων μέτρων.

Η “Καθημερινή”, αναφέρει ότι στο τελικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, δεν θα υπάρχει μόνο το πλαφόν του 18% αλλά θα συνυπολογιστούν και οι περικοπές του προηγούμενου καλοκαιριού.

Ακόμη, θα καθορίζεται και το πως θα επιβληθούν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις, αν προκύπτουν προσωπικές διαφορές αλλά και ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών για τους ελέυθερους επαγγελματίες. Αν οι διαφορές είναι θετικές, δηλαδή μεγαλύτερη σύνταξη από το νέο τρόπο υπολογισμού, τότε από 1/1/19 θα υπάρχουν περικοπές, όχι φυσικά μεγαλύτερες του 18% της κύριας σύνταξης.

Για τις επικουρικές συντάξεις, όπου υπάρχουν προσωπικές διαφορές ακόμα, -είναι περίπου 200.000- σύμφωνα με υπολογισμούς, στο πλαφόν του 18%, θα περιληφθούν και μειώσεις του 2016.

 Αν, λοιπόν, σε μια επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ, η προσωπική διαφορά είναι 50 ευρώ και κόπηκαν από την περσινή χρονιά άλλα 30 ευρώ, από 1η Γενάρη του 2019, θα κοπούν άλλα 6 ευρώ, για να φτάσει το ποσό του 18% της συνολικής επικουρικής σύνταξης.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί η Egon Zehnder κάλεσε σε συνέντευξη την Αναστασία Σακελλαρίου. Όλο το παρασκήνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα λεφτά στη ναυτιλία: Πώς ο Β. Μαρινάκης σε 6 μήνες έβγαλε κέρδος 10 εκατ. δολ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζήμερος-Μπαλού: Διίστανται οι απόψεις για το θερμό επεισόδιο – Σκληρές ανακοινώσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ