Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Sueddeutsche Zeitung: « Έχει μεγάλες ευθύνες για το ελληνικό ζήτημα ο Σόιμπλε»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος Γερμανός πολιτικός

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος Γερμανός πολιτικός

Ευθείες κατηγορίες κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ρίχνει η γερμανική εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, για τον ρόλο που παίζει στο ελληνικό ζήτημα και για το γεγονός ότι δεν του αρέσει να συμβιβάζεται , παρά μόνο να επιτίθεται στο ΔΝΤ.

Μάλιστα, γι’ αυτό το θέμα, “παρατήρηση” του έκανε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτηριστικά: «”Παρακαλώ, όχι κλιμάκωση στο θέμα της Ελλάδας”!

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, έχει διαδραματίσει σημαντικό αρνητικό ρόλο, αφού δεν επιτρέπει ουσιαστικά την συμφωνία για την επόμενη δόση. Είναι ο μεσολαβητής μεταξύ Eurogroup και ΔΝΤ, οπότε έιναι κατά έναν μεγάλο βαθμό στο χέρι του και αφού όλα καθυστερούν, είναι ευθύνη δική του.

Η εφημερίδα συνεχίζει να τον κατηγορεί, λέγοντας ότι αμφισβητεί συνεχώς το Ταμείο και πως όταν υπάρχει συμβιβασμός, δεν αρέσει ποτέ στον ίδιο.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι το 2015, ο Σόιμπλε, είχε προτείνει την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που ο κ. Γιούνκερ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Σόιμπλε σε ΔΝΤ: «Δεν συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις του Ταμείου για την ανάπτυξη στην Ελλάδα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παπαδήμος: «Πίστευα ότι η αλληλογραφία είχε ελεγχθεί όπως κάθε φορά»