Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σόιμπλε: «Όσοι πάνε Τουρκία, αναλαμβάνουν οι ίδιοι τον κίνδυνο»

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος Γερμανός πολιτικός

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος Γερμανός πολιτικός

Για την Τουρκία μίλησε στην γερμανική εφημερίδα “Bild” ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:

«Η Τουρκία συλλαμβάνει εν τω μεταξύ αυθαίρετα (πολίτες) και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις. Αυτό μου θυμίζει πως ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει. Εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως και με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου- θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι ταξιδεύουν στην Τουρκία αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον κίνδυνο, να πούμε ότι δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα πλέον».

Την Πέμπτη, η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, όπου το γερμανικό ΥΠΕΞ συνιστά «εξαιρετική προσοχή» στους ταξιδιώτες που θα βρεθούν εκεί.

Ακόμη, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε κάτι ανάλογο στην Bild: «Ένα πράγμα είναι σαφές: όποιος ταξιδεύει στην Τουρκία δυστυχώς δεν κάνει διακοπές σε ένα κράτος δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος και στην Αλικαρνασσό από τον σεισμό (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακομαθημένος Σαουδάραβας πρίγκιπας έκανε έξαλλο τον βασιλιά και τον έκλεισε φυλακή (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οδηγούσε και είδε το αεροπλάνο να προσγειώνεται μπροστά του!