Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ποινική δίωξη στην διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ για προσβολή θρησκεύματος

Για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου κατηγορείται η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Έλενα Γιαννακοπούλου. Φέρεται να επιχείρησε να εξαφανίσει χριστιανικά σύμβολα από τα γραφεία εργαζομένων.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία, παραμονές Δεκαπενταύγουστο, η Ελένη Γιαννακοπούλου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από το λαιμό υπαλλήλου, λέγοντας της: «Θα σε σώσει αυτό που φοράς στο λαιμό σου;».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομμένων σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η κα Γιαννακόπουλου δυσανασχέτησε με τα θρησκευτικά σύμβολα στα γραφεία των υπαλλήλων, επιχειρώντας να τα εξαφανίσει.

Η κα Γιαννακοπούλου υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Συριζαία επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ πέταξε εικόνα της Παναγίας-Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο Δ. Καμμένος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργισμένη παρέμβαση Ιερώνυμου για τη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χωρίζει η Σταμάτη τον Άκη