Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Παραιτήσεις υπουργών ζητούν 6 στους 10 Έλληνες για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που συμπεριλαμβάνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα «ΝΕΑ» αφορά τη γνώμη του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σχεδόν οι 7 στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών. Συγκεκριμένα το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί, έναντι 12% που  δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες μάλιστα ζητούν παραιτήσεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% απαντούν καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά. Μάλιστα, και το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραιτήσεων, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, είναι οικολογική καταστροφή με μακροχρόνιες επιπτώσεις. Στον αντίποδα, το 17% πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που αντιμετωπίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 10 μονάδων στη ΝΔ – Μεγάλη η απογοήτευση για την οικονομία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Γεωργιάδης: Τι πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής, να πάει το μαζούτ στην Ακρόπολη;