Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέο πρόβλημα: Οι Γερμανοί του SPD μπλόκαραν την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

εφάπαξ

Από χίλια κύματα φαίνεται πως θα περάσει η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Και αυτό καθώς η απαραίτητη έγκριση της Γερμανίας θα καθυστερήσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα, έπειτα από απαίτηση του SPD.

Σύμφωνα με το  Reuters, oι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν η συζήτηση, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη, να πραγματοποιηθεί με σύγκληση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Η  κίνηση αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του SPD ενόψει των γερμανικών εκλογών το φθινόπωρο.

Το ενδεχόμενο να τεθεί το ελληνικό ζήτημα στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ είχε απορρίψει η καγκελάριος Μέρκελ. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε πει ότι θα προκαλούσε πρόβλημα στις αγορές. Έτσι είχαν ζητήσει να υπάρχει «τακτοποίηση» στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και όχι στην Ολομέλεια της Γερμανικής βουλής  η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν ορίσατε όρο αναζήτησης. Προβάλλονται τα πιο πρόσφατα. O Πετρόπουλος τάζει αυξήσεις όλων των συντάξεων από το 2023

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: Τρομακτικά σενάρια με εκτίναξη του ελληνικού χρέους στο 241% του ΑΕΠ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα Φίλη: Εφαρμόζουμε νεοφιλελεύθερη πολιτική με σκληρή λιτότητα