Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Ισόβια κάθειρξη για τον “δράκο των ασανσέρ”

Αγίου Στεφάνου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος “δράκος των ασανσέρ” για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού, πριν από 20 χρόνια στο Λυκαβηττό.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία ( 5-2). Δύο μέλη ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του λόγω αμφιβολιών. Ο 44χρονος έχει παλαιότερες καταδίκες 179 ετών (εκτιτέα τα 25 χρόνια) για βιασμούς.

Νωρίτερα στην πρόταση της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος. Όπως είπε αυτό είναι “αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο”. Επιπλέον, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο.

“Ο κατηγορούμενος είναι με βεβαιότητα ο δράστης “είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε πως ο 44χρονος” έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού”.

Στην απολογία του ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού. “Δεν θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου” είπε, τονίζοντας πως ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή εδώ και χρόνια η αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμα του στο αυτοκίνητο με 19 χρόνια καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λονδίνο: «Βαθιά θλίψη» εκφράζει η Τερέζα Μέι για τα θύματα της πυρκαγιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο – Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πυροσβέστης κινδύνευσε από φλεγόμενα κομμάτια του κτηρίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Πώς ήταν το εσωτερικό των σπιτιών στον Πύργο Γκρένφελ; (pics)