Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αθωώθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ από κάθε πειθαρχική ευθύνη για προσωπική του υπόθεση

Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση

Ομόφωνα αθώος από κάθε πειθαρχική ευθύνη κρίθηκε σήμερα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας  (ΣτΕ) και πρόεδρο του Ε΄ Τμήματος για την προσωπική του υπόθεση. Η δημοσιοποίηση της έγινε το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια των διασκέψεων για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλώντας θύελλα επικριτικών σχολίων για όσους επέλεξαν «να κρεμάσουν» στα μανταλάκια έναν ανώτατο δικαστή.

Ομόφωνα κρίθηκε ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ο ανώτατος δικαστής βρέθηκε σε θέση απολογούμενου με αφορμή υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο ΣτΕ.

Η δημοσιοποίηση της προσωπικής υπόθεσης είχε ξεσηκώσει και πολιτικές αντιδράσεις βάσει των οποίων οι υποκλαπέντες διάλογοι χρησιμοποιήθηκαν τότε ως μοχλός πίεσης προς τον δικαστικό λειτουργό στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος δικαστής ψήφισε υπέρ της αντισυνταγματικότητας, όπως και η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, ακυρώνοντας το νόμο του κ. Παππά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οριστική απόφαση-βόμβα του ΣτΕ: Στο αρχείο χιλιάδες πρόστιμα – Καταργούνται όλες οι φορολογικές λίστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληκτο το Μαξίμου με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ρίχνει την ευθύνη στον Μητσοτάκη, το ΠΑΜΕ και τη ΛΑΕ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη φυλακή 34 κοπανατζήδες της ΔΕΗ – Έπαιρναν άδεια ως δήθεν αιμοδότες