Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γαλλία: Τι προβλέπει νέα δημοσκόπηση για Μακρόν, Λεπέν και Φιγιόν

Μακρόν Λεπέν Γαλλία

Εμ. Μακρόν - Μαρίν Λεπέν

Την εύκολη νίκη του κεντρώου Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών  στην Γαλλία προβλέπει η δημοσκόπηση του του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή. Ο Μακρόν προηγείται ελαφρά της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την κερδίζει με άνεση στον δεύτερο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας εξασφαλίζει το 26,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa για την πρόθεση ψήφου, ωστόσο ο Μακρόν εξακολουθεί να προηγείται της Λεπέν που συγκεντρώνει 26%.

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στο 19%, ποσοστό που τον αποκλείει από τον δεύτερο γύρο.

Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο τη Λεπέν με ποσοστό 64% έναντι 36% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής: Η ταβέρνα της παπαδιάς και η… σχολή χορού-ΜΚΟ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 200 εκατ. ευρώ το χρόνο στοιχίζει στη ΔΕΗ η ρευματοκλοπή – Δραστικά μέτρα από τη ΡΑΕ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη-βόμβα: Ήξερε από τον Νοέμβριο για τα τρομο-δέματα το Βερολίνο;