Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΝΔ: Στη συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων γίνεται ρητή αναφορά σε «Μακεδονικό κράτος»

Γιώργος Κουμουτσάκος

Να τοποθετηθεί άμεσα η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση Ζάεφ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω των τροπολογιών για το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ζητάει η ΝΔ.

Όπως αναφέρει με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, οι αναθεωρητικές τροπολογίες κάνουν για τρεις λόγους «ακόμα χειρότερη την ήδη επιζήμια Συμφωνία των Πρεπσών». Πρώτον, διατηρεί τον αλυτρωτισμό, δεύτερον, αναφέρεται ρητά σε “μακεδονικό κράτος” και τρίτον, απαιτεί πρώτα η Ελλάδα να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και μετά να ισχύσει η αναθεώρηση.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων κάνει ακόμη χειρότερη την ήδη επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Την παραβιάζει με τρεις τρόπους:

Διατηρεί τον αλυτρωτισμό.
Αναφέρεται ρητά σε “μακεδονικό κράτος” και
Απαιτεί πρώτα η Ελλάδα να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και μετά να ισχύσει η αναθεώρηση.

Πρόκειται για απαράδεκτες μεθοδεύσεις που αναγνώρισε ακόμη και ο παραιτηθείς κ. Κοτζιάς. Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί αμέσως, πριν ολοκληρωθεί η προσχηματική συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΓΔΜ: Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή η τροπολογία του Συντάγματος