Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μνούτσιν για Τούνμπεργκ: Ποια είναι αυτή; Είναι οικονομολόγος;

Στιβ Μνούτσιν

Στιβ Μνούτσιν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ της νεαρής Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ και της κυβέρνησης Τραμπ.

Αυτή τη φορά την σκυτάλη στη διαμάχη πήρε ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος σχολίασε τις δηλώσεις της νεαρής ακτιβίστριας, η οποία καλούσε για περαιτέρω δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση της νεαρής ακτιβίστριας από τη Σουηδία, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας να σταματήσουν να επενδύουν στα ορυκτά καύσιμα, ο Μνούτσιν είπε αρχικά: «ας πάει πρώτα να σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο και μετά ας έρθει να μας εξηγήσει τι εννοεί».

Συνεχίζοντας, μάλιστα, σε ειρωνικό ύφος αναρωτήθηκε «ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος;».

Η κόντρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και την Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι γνωστή, αφού η ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ τους είναι σύνηθες φαινόμενο.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Νταβός, όπου ο Τραμπ από το βήμα του φόρουμ επέκρινε του προφήτες της καταστροφής και τις προβλέψεις των αποκαλύψεών τους, με την Τούνμπεργκ να είναι από κάτω εκείνη τη στιγμή και να παρακολουθεί.

Ο Τραμπ επίσης αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Ουάσινγκτον να συμμετέχει στην πρωτοβουλία One Trillion Trees του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός για την φύτευση ή την διατήρηση 1 τρισεκατομμυρίου δέντρων, με την Τούνμπεργκ μια ώρα μετά να απαντά ότι η φύτευση 1 τρισ. δέντρων δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.