Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μητσοτάκης για εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΕΠΑΛ: Παρέχουμε διαφορετικά μονοπάτια επαγγελματικής ζωής

Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να εγκαταλείψει τον αδιέξοδο δρόμο των απειλών κατά της Κύπρου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Παρέχουμε στους νέους μας εναλλακτικές διαδρομές καριέρας, διαφορετικά μονοπάτια επαγγελματικής ζωής», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις εξετάσεις πιστοποίησης που διοργανώνει πανελλαδικά ο ΕΟΠΠΕΠ σε 21 ειδικότητες.

«Σχεδόν 4000 απόφοιτοι του Μεταλυκειακού έτους-τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ, σήμερα και αύριο λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης που διοργανώνει πανελλαδικά ο ΕΟΠΠΕΠ σε 21 ειδικότητες, όπως σχεδιαστής δομικών έργων και γεωπληροφορικής, βοηθός ιατρικών/ βιολογικών εργαστηρίων, τεχνικός εφαρμογών Πληροφορικής, τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Οι σπουδαστές, επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις, αποκτούν πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και πολύ γρήγορα εισέρχονται στην αγορά εργασίας. Παρέχουμε στους νέους μας εναλλακτικές διαδρομές καριέρας, διαφορετικά μονοπάτια επαγγελματικής ζωής», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Παναγιωτόπουλος: Καλύτερη από ποτέ η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

Κορκίδης: Μεγάλες απώλειες σε εστίαση και διασκέδαση – Μοναδική άμυνα ο εμβολιασμός

Γεραπετρίτης: Η κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον περιορισμούς – Τι είπε για τουρισμό και νέες επενδύσεις