Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μητσοτάκης για ενταξιακή πορεία Αλβανίας: Μένουν πολλά να γίνουν για ελληνική μειονότητα και κράτος Δικαίου

Στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γειτονική χώρα έχει κάνει βήματα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.