Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μητσοτάκης για 7ετές ομόλογο: «Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα συγχαρητήριά του στους υπεύθυνους του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΟΔΗΧ) και του Υπουργείου Οικονομικών για την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαίρω τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το Υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9%. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας», τόνισε, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα άντλησε μέσω του νέου επταετές ομολόγου το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,9% και κουπόνι 1,875%. Η ζήτηση αποδείχθηκε εξαιρετικά μεγάλη, αφού διαμορφώθηκε τελικά πάνω από τα 13 δισ. ευρώ.

Με τη σημερινή έκδοση η χώρα καλύπτει τους στόχους για ολόκληρη τη φετινή χρονιά, για την οποία προέβλεπε την άντληση συνολικών κεφαλαίων 7 δισ. ευρώ από τις αγορές. Εξ αυτών τα 5 δισ. ευρώ έχουν καλυφθεί από το 5ετές ομόλογο που βρήκε στις 29 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς έχοντας απόδοση 3,60% αλλά και με το 10ετή κρατικό τίτλο που βγήκε στις 5 Μαρτίου με απόδοση 3,9%.