Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Η μεγάλη δωρεά: Ίδρυμα Ωνάση – Έφτασαν στην Ελλάδα 13,5 εκατ. χειρουργικές μάσκες

Ο πρωθυπουργός με τον κ. Παπαδημητρίου και τον κ. Κικίλια

Παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρελήφθησαν πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 13,5 εκατομμύρια μάσκες και υγειονομικό υλικό που έφτασε στην Αθήνα από την Κίνα, το οποίο εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση.

Με αυτόν τον τρόπο οι επικεφαλής του ιδρύματος αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, ότι  βρίσκονται κοντά στους Έλληνες πολίτες, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος.

Η πτήση, δεύτερη που φτάνει στην Αθήνα από την Κίνα , μετέφερε υγειονομικό υλικό και 27.000 κούτες με 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ.

Μετά την προσφώνηση του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Οι μάσκες θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για να θωρακίσουμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της πολύ μεγάλης κρίσης: γιατρούς νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων μας. Πρέπει να αισθάνονται ότι πηγαίνουν σε αυτό τον πόλεμο με τα απαραίτητα πολεμοφόδια».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

Και συνέχισε: «Φέτος θα κάνουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνιά σε δημόσιο χώρο, θα προσκληθούμε από το σπίτι μας, αλλά θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε περισσότερο».