Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Μήνυμα Βούτση σε Φίλη: Η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

βουτσης

Νίκος Βούτσης

Με μια σαφή δήλωση, με την οποία στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση, στο σύνολό της, θα απαντήσει για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ και σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Φίλη για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Βούτσης τόνισε πως δεν συντάσσεται με την άποψη για ακύρωση της συμφωνίας (η οποία πάντως, πρακτικά δεν βρίσκεται σε ισχύ μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα με την εμπλοκή Παπαδόπουλου).

«Κάθε βουλευτής έχει τη γνώμη του. Πόσο μάλλον όταν ανήκει και στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ο Νίκος ο Φίλης, πλην όμως εγώ, σας επαναλαμβάνω ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι μ’ αυτήν την άποψη», απαντά. Προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο. Και η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που έλαβε σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή. Έκανε, μάλιστα, λόγο για «αδικαιολόγητη αντιμετώπιση» της Νέας Δημοκρατίας μετά την άρνησή του να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών της στα απόρρητα έγγραφα.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ κατηγορώντας τον για «πρωτοφανή άρνηση» να επιτρέψει την πρόσβαση βουλευτών στα απόρρητα έγγραφα, την χαρακτήρισε «Προκλητική και ακατανόητη δήλωση». Μιλά για αδικαιολόγητη αντιμετώπιση, καταλογίζοντας ουσιαστικά στη ΝΔ αλλαγή στάσης εικοσιτέσερις ώρες μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων και δηλώνει «κατάπληκτος από τον τρόπο και την ελαφρότητα» ορισμένων παραγόντων του κόμματος απέναντι στο πρόσωπο του και προς τη Βουλή.

Ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί της επερώτησης της ΝΔ προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά, ο κ. Βούτσης σημειώνει υπαινικτικά πως «η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει ό,τι νομίζει για να κάνει καλύτερα το έργο της. Το ίδιο κάνουν και, ευρύτερα, οι δημοσιογραφικοί κύκλοι και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο λόγο για τα τεκταινόμενα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η μεγάλη μάχη για τα εξοπλιστικά τη Δευτέρα στη Βουλή – Απολογείται η κυβέρνηση για τον Καμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα πυρά Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης και στήριξη σε Πάνο Καμμένο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντάρτικο στο ΣΥΡΙΖΑ: Σκουρλέτης-Φίλης-Κυρίτσης κατά Καμμένου για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία