Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη: Η Άγκυρα να μην παρερμηνεύει την ήπια στάση μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλ. Βούτσιτς

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει».

Στην συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας, ενώ υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας.

Παράλληλα, πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα ανέλαβε ο κ. Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του, σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.