Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Μ. Σαλμάς: Μέσα σε μια νύχτα έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών

Σαλμάς

Μάριος Σαλμάς

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε και που έφεραν άμεση εξοικονόμηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ μίλησε ο Μάριος Σαλμάς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για στοχοποίησή του, ενώ τόνισε ότι ήταν ο πρώτος εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που κατήγγειλε την υπόθεση Novartis.

Ο ίδιος κατέβαλε συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. «Δεν πίστευα ότι μετά από όσα έκανα θα βρισκόμουν κατηγορούμενος» είπε χαρακτηριστικά.

«Επί θητείας μου θεσμοθετήθηκε ο τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων και αυτό το πλαίσιο ισχύει έως σήμερα» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Σε άλλο σημείο ανέφερε «θεσμοθέτησα τον τρόπο που χάνουν την τιμολόγηση τα πρωτότυπα φάρμακα και πέφτουν στο 50% ήταν η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έφερα. Για τα φάρμακα που λήγει η πατέντα τους η τιμή έπρεπε να πέσει στο 50% και αυτή η δράση εξοικονόμησε  500 εκατ. ευρώ εντός ενός έτους. Μέσα σε μια νύχτα όμως έγινα στόχος δεκάδων πολυεθνικών. Εγώ ο αφελής χαιρόμουν που οι ασθενείς αγόραζαν φθηνότερα και δεν θα κόβονταν συντάξεις.

Ο τζίρος της Novartis μειώθηκε κατά  30% σε μια νύχτα» ενώ σημείωσε με νόημα «Ένας τρελός αναπληρωτής υπουργός τα αλλάζει όλα αλλά. Αυτά έκανα εγώ. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολάκης σε Γεωργιάδη: Ντροπή και αίσχος να χρησιμοποιείς τον θάνατο ενός παιδιού (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραυνοί Γεωργιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε την τιμή σε 11 φάρμακα της Novartis έως 334%

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κουτρουμάνης για Novartis: Είμαι απόλυτα καθαρός – Γελοία η μαρτυρία