Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κρίσιμες διαβουλεύσεις Τσίπρα-Ερντογάν στην Τουρκία – Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ

Με βαριά ατζέντα ξεκινά το ταξίδι του για την Τουρκία ο Αλέξης  Τσίπρας κατά το οποίο θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Παλάτι.

Εν όψει της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ραντεβού με τον Ερντογάν θα τεθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων η ισορροπία στο Αιγαίο και η αποκλιμάκωση της έντασης.

Εκ μέρους της η Ελλάδα εμφανίζεται θετικά διακείμενη  στο σενάριο επανέναρξης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, Ευάγγελος Αποστολάκης αναμένεται να παραμείνει στην Αθήνα, η οποία επιλέγει να προχωρά με προσεκτικά και στέρεα βήματα στην προσέγγιση με την Άγκυρα.

Η Αθήνα επιθυμεί να θέσει ακόμη στο τραπέζι το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς ο ρόλος της Άγκυρας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών επηρεάζει άμεσα την Ελλάδα.

Τα ενεργειακά ζητήματα θα αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων, ενώ διαφαίνεται και η πρόθεση της Άγκυρας να επαναφέρει το θέμα των «8» που βρίσκονται στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση πάντως να απαντά σταθερά ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη και δεν λαμβάνει εντολές από την πολιτική εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τριγμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πυρά Κωσταράκου κατά Αποστολάκη για την κατάργηση των διακριτικών