Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

Κοτζιάς

Τις πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην ένταση που προκαλεί η Άγκυρα στο Αιγαίο, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, δείχνοντας ενοχλημένος.

«Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και 2 χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι η Αθήνα δεν έχει κανένα λόγο να συνδράμει στην προσπάθεια της Άγκυρας να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, υπενθυμίζοντας πως η Άγκυρα έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

Η Τουρκία δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου επισήμανε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε ότι στην επόμενη φάση εμπλέκονται η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Κάνει λάθος ο Τσίπρας που νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από την σκανδαλολογία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναδίπλωση Πιτσιόρλα μετά τον ντόρο με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ