Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την ΕΕ έρχονται για βοήθεια

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά το τέλος της ενημέρωσής του από τις Πυροσβεστικές Αρχές.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασαν τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις εντολές του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να μην κινδυνέψει κανένας, καθώς, όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης, προέχει η διάσωση των ανθρώπων και στη συνέχεια η προστασία των περιουσιών των πολιτών.

«Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και επισήμανε ότι έχει υπάρξει απόλυτη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αύριο το πρωί 4 αεροσκάφη Canadair θα έρθουν ως βοήθεια από Ιταλία και Κροατία.