Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κίνημα Αλλαγής: Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τη νέα ηγεσία

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ μετατρέπει τον ΕΦΚΑ σε κομματικό φέουδο

ΚΙΝΑΛ

Στις 5 Δεκεμβρίου – και εφ’ όσον χρειαστεί δεύτερος γύρος  στις 12 Δεκεμβρίου – θα πραγματοποιηθούν οι ανοικτές εκλογές στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με βάση την ομόφωνη ομόφωνη εισήγηση της αρμόδιας κομματικής Επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ).

Η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται περάσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, καθώς όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να οργανωθεί η εκλογή.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συλλογές υπογραφών για τους υποψήφιους.  Σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, απαιτείται να συγκεντρώσουν ο κάθε ένας 5000 υπογραφές ή το 30% της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που απαρτίζεται από 270 μέλη.

Η καταληκτική ημερομηνία που θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις υπογραφές είναι στις 10 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η παράταση 1-2 ημερών αν χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης.