Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΚΙΝΑΛ: Τι μέτρα προτείνει για την αντιμετώπιση του κινδύνου επισιτιστικής κρίσης

Νίκος Ανδρουλάκης

Νίκος Ανδρουλάκης

Ευρεία δέσμη μέτρων απέναντι στον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης και για έναν παραγωγικό πρωτογενή τομέα, καταθέτει στο δημόσιο διάλογο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Το σχετικό κείμενο ξεκινά από την κριτική του κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως υποστηρίζει, «έγινε σχολιαστής της καθημερινότητας αφήνοντας τον πρωτογενή τομέα απροστάτευτο και δημιουργώντας κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλειας της χώρας».

Ζητά, επιπλέον, από την κυβέρνηση «να σταματήσει να κοροϊδεύει αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς από το καλοκαίρι του 2021 που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, κανένα μέτρο από αυτά -που σημειωτέον εξαγγέλθηκαν τρεις φορές- δεν έχει φθάσει στους γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς ενώ η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής καθώς και η δραματική αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, έχουν οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες σε αδιέξοδο».

Τούτων δοθέντων, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει «την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων ΤΩΡΑ για:

1. Μείωση του κόστους παραγωγής:

Κόστος ενέργειας:

 Κόστος εφοδίων:

 Κόστος μεταφοράς στα νησιά:

2. Χρηματοδοτική ρευστότητα

3. Τροποποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2021-27

4. Αύξηση της χρηματοδότησης από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των έργων ΑΠΕ σε γεωργούς και οργανώσεις για μόνιμη λύση

Διαβάστε επίσης:

Σκανδαλίδης κατά Μητσοτάκη: Αναζητείται υπευθυνότητα και σταθερή πλεύση

Απόντες οι βουλευτές του ΚΚΕ από την ομιλία Ζελένσκι – Οι λόγοι που δεν θα παραστούν στη Βουλή