Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κεραυνοί Γεωργιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε την τιμή σε 11 φάρμακα της Novartis έως 334%

ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σε έναν χειμαρρώδη λόγο εκτυλίχθηκε η ομιλία του Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, η οποία έκλεισε με την κατάθεση εγγράφων. Ο ίδιος κατέθεσε στη γραμματεία της Βουλής φάκελο με πόρισμα για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας το 2016 στο ΠΑΓΝΗ το οποίο όπως ανέφερε, η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου «κρατά στο συρτάρι της» για να συγκαλύψει την υπόθεση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μαζί με την γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχουν στήσει όλη την υπόθεση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας Novartis την τελευταία 15ετία είναι επί δικής μου θητείας».

Ενώ όπως υποστήριξε «Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ. ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα.

Ο κος Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον ρώτησε χαρακτηριστικά: «Κύριε υπουργέ, σας θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Πείτε μου, απαντήστε, ο υπουργός κανονίζει τις τιμές»;

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι 11 φάρμακα της Novartis έχουν αυξηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως 334%.

«Έβαζε ο υπουργός τα φάρμακα; Υπήρχε μια επιτροπή τιμών στο υπουργείο και μετά μια δεύτερη επιτροπή και μετά μια τρίτη επιτροπή, συνολικά 33 άτομα έπρεπε να υπογράψει πριν υπογράψει ο υπουργός. Δηλαδή εγώ, τον πρώτο μήνα που έγινα υπουργός, έπιασα 33 άτομα και τους είπα τι να κάνουν;» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Με κατηγορούν ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ και βάλανε μέσα και τη γραμματέα μου για να μπαίνουν στο σπίτι της να της κάνουν bullying. Αυτό είναι άνω ποταμών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδ. Γεωργιάδης: Παρέδωσε στη Βουλή το πόρισμα για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας στην Κρήτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση μεταξύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και αστυνομίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανεκδιήγητος ο Πολάκης: Κορόιδευε τον Πικραμμένο όταν ήταν στο βήμα (Video)