Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Καταγγελία Βορίδη: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος

Βορίδης: Αύξηση 20% στον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία

Μάκης Βορίδης

Βαριές καταγγελίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσαν ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγω για χρήση «πλαστών εγγράφων».

Ο κ. Βορίδης μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει μια «εργώδη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου», επισημαίνοντας πως δεν αποδείχθηκε με το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η νόμιμη πληρεξουσιότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Επιπλέον, ο τομάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σημείωσε ότι στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», διαχωρίζοντας την ιδιότητα που εμφανίζεται να έχει ο φερόμενος ως «μεσάζων».

Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που έχουν τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, λέγοντας υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας, η οποία βεβαιώνει ότι ο major general που υπογράφει, ο κ. Γιαχια Αμπτνουλάχ Αλ Ασερί υπογράφει το έγγραφο, πλην όμως η σφραγίδα που επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής αναγράφει Αμντουλάχ Σαϊντ Αλ Αγκάλι, δηλαδή το όνομα κάποιου άλλου.

«Αυτό το κατέθεσε ως έγκυρο έγγραφο που αποδεικνύει την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου ο ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης.

«Φτάσαμε χθες το απόγευμα να μας πει ότι ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές, γιατί είπε πως έκανε διάφορες δουλειές για τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ άφησε αιχμές και για το ενδεχόμενο δεύτερης σύμβασης, για άλλα όπλα, το οποίο πάντως ο κ. Καμμένος στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε. «Πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ο κ. Παπαδόπουλος καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν ενδιάμεσος μεσάζων και ότι μετά βεβαιότητος ο νόμος έχει παραβιαστεί. Άρα, ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, ενώ υπάρχει νόμος;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα» και κατηγόρησε τη Βουλή ως «Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες του κ. Καμμένου».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής επέμεινε στο ζήτημα υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος έχει παραβιαστεί, στη συμφωνία υπήρξε μεσάζων, έχουν γίνει προσπάθειες παραπλάνησης του κοινοβουλίου, έχουν τελεστεί αδικήματα, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, δεν θα την αφήσουμε έτσι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Από την άλλη ο τομέαρχης Δικαιοσύνης κ . Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη «βεβαιότητα πως τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος είναι πλαστά». «Όταν κάποιος δουλεύει για τη Σ/ Αραβία, εισάγει πολεμικό υλικό. Το να εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα είναι παράδοξο», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ με τη σειρά του προειδοποίησε πως οι ποινικές ευθύνες δεν παραγράφονται από τη στιγμή που το ποινικό δίκαιο περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης του αδικήματος.

Κλείνοντας ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «Εκτιμάμε ότι τα έγγραφα είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά, πρέπει να δούμε πρωτότυπα», και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε «ψευδοέγγραφα» για να παραπλανηθεί το Κοινοβούλιο ως προς το θέμα της εκπροσωπήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει η κυβέρνηση;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Η συμφωνία έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου – Δεν έχω υπογράψει τίποτα (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Υποβάλλει επίκαιρη επερώτηση προς τον Νίκο Κοτζιά για τη Σαουδική Αραβία