Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

«Καρφιά» Τσίπρα προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τα βέλη του προς τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πάνελ «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο», στο πλαίσιο του Φόρουμ του Νταβός. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα παίρνουμε προοδευτικές και τολμηρές αποφάσεις για τον 21ο αιώνα και πως το ίδιο περιμένουμε και από την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΕΕ χρειάζεται να λάβει γενναίες αποφάσεις και να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη δεν είναι α λα καρτ, ότι δεν είναι έτσι, αλλά ότι έχουμε κανόνες. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δανείστηκε μία φράση από τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε «Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο Σόιμπλε μάς έλεγε ότι “οι κανόνες είναι κανόνες”, pacta sunt servanta.

Και στο σημείο αυτό απευθύνθηκε προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό «Πρέπει να καταλάβει ο καλός μου φίλος, Βίκτορ Όρμπαν, ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Χρειαζόμαστε ενιαία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου, που πρέπει να εφαρμόζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ