Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών οι Βρετανοί – Μητσοτάκης: Είναι ώρα να κάνουμε το σωστό

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα τάσσεται η πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η εταιρεία YouGov ζήτησε την Τρίτη από 7.717 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία να απαντήσουν στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι ανήκουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα».

«Στην Ελλάδα» απάντησε το 59% αυτών, «στη Βρετανία» μόλις το 18% και το 22% δεν έδωσε απάντηση.

Σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των ερωτηθέντων, δηλαδή ανά θρήσκευμα, φύλο, πολιτικές πεποιθήσεις, ηλικία και κοινωνική τάξη η επιστροφή στην Ελλάδα είναι η επικρατούσα άποψη.

Ενδεικτικά, το 49% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος απαντά «Ελλάδα» στο ερώτημα έναντι 28% που απαντά «Βρετανία». Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος είναι 73% έναντι 11%.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στο Twitter: «Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου είναι δυνατή. Ας την ενδυναμώσουμε περαιτέρω. Είναι η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μια κίνηση που βρίσκει σύμφωνους τους Βρετανούς».

Διαβάστε ακόμη:

Γλυπτά Παρθενώνα: Να επιστραφούν στην Ελλάδα θέλουν οι Βρετανοί

Ο κύβος ερρίφθη: SPD, Πράσινοι και FDP παρουσιάζουν την συμφωνία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης