Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Οι φιέστες δεν έπεισαν: Στα όρια της αυτοδυναμίας η ΝΔ

μητσοτακης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιαστούν ως επιτυχίες η συμφωνία των Πρεσπών και η συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος, οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται θετικά, όπως αποδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσίασε χθες ο Σκάι. Η έρευνα κατέγραψε διευρυμένο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις 12,5 μονάδες.

Το 62% των πολιτών κρίνει αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών (αντίθετο δηλώνει και το 40% των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ τη συμφωνία για το χρέος κρίνει αρνητικά το 49%.

Γενικευμένη απογοήτευση

Διάχυτη είναι η αποδοκιμασία των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα. Σχεδόν δύο στους τρεις (63%) κρίνει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Η δύναμη των κομμάτων

Η ΝΔ ανέβασε κατά δύο μονάδες τα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας πλέον ποσοστό 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ανησυχητική είναι η σταθερή τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής (7,5%), ενώ στο ίδιο ποσοστό έχει «κολλήσει» και το ΚΙΝΑΛ.

Το μεγαλύτερη αποδοκιμασία εισπράττουν οι ΑΝΕΛ, που φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 1,5%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου), 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.

Στην ερώτηση για την πιθανότερη ημερομηνία εθνικών εκλογών, το 51% εκτιμά ότι αυτές θα διεξαχθούν στο πρώτο (ποσοστό 25%) ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 (26%). Το 38% εκτιμά ότι θα γίνουν εντός του έτους.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 33% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 37% των πολιτών δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο καταλληλότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ στις 11,5 μονάδες – Απογοήτευση των πολιτών για Σκοπιανό και Eurogroup