Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Hurriyet: Παρθενική πτήση για το πρώτο F-35 της Τουρκίας

F-35

F-35

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το νεοαποκτηθέν μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας με Αμερικανό πιλότο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Το πρώτο μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο kokpit.aero, είναι έτοιμο προς άμεση παράδοση, παρά τις αντιδράσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η Τουρκία, βρίσκεται στις χώρες που συμμετείχαν στη συμπαραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Η πτήση αυτή είναι μέρος του τελικού σταδίου δοκιμής, πριν συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο του Ταγίπ Ερντογάν. Τα πρώτα μαχητικά θα πάνε στην βάση της Μαλάτειας, ενώ η παράδοση ως γνωστόν θα γίνει στις 21 Ιουνίου.

Tο F-35 κατέχει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ (stealth) περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει δε εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Σημειώνεται ακόμα πως το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο χαίρει κορυφαίων επιδόσεων. Διαθέτει ακόμα τα συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά τα συστήματα σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες παρέχουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τούρκος ΥΠΟΙΚ: «Η Τουρκία, με ΑΕΠ περίπου 900 δισ. δολαρίων, είναι ισχυρή»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάγγελμα Νετανιάχου: Θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιτεθούν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τούρκος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων: Θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης