Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βρετανία: Δημοσκόπηση δείχνει θρίαμβο των Εργατικών στις επερχόμενες εκλογές

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιέρ Στάρμερ

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιέρ Στάρμερ

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας οδεύει ολοταχώς προς έναν ιστορικό θρίαμβο στις φετινές εκλογές, ο οποίος ενδεχομένως να ξεπεράσει εκείνον του Τόνι Μπλερ το 1997, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Mirror.

Η έρευνα των Find Out Now/Electoral Calculus διενεργήθηκε από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν σε αυτήν 18.151 πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η Mirror, οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ εξασφαλίζουν 42% έναντι 22% των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Ως εκ τούτου, το Εργατικό Κόμμα εκτιμάται πως θα αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη σε 452 έδρες (+249 σε σύγκριση με το 2019), ενώ οι Τόρις θα περιοριστούν σε 80 έδρες (–285 σε σύγκριση με το 2019).

Η εφημερίδα Mirror υπογραμμίζει ότι 18 υπουργοί κινδυνεύουν να μην εκλεγούν. Μεταξύ αυτών είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κάνσας Σίτι: Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της παρέλασης των πρωταθλητών του Super Bowl (live)

Με φωτογραφία στα χιόνια γιόρτασαν την ημέρα των ερωτευμένων ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ

Γάμος ομοφύλων: Καταψηφίζει το νομοσχέδιο ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης – Αποχή από τον Στέλιο Πέτσα