Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου – Τι συζήτησαν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η επικοινωνία ήρθε σε μια περίοδο που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στο NATO, εμποδίζοντας την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, την ώρα που η Άγκυρα επιχειρεί επιθέσεις στη Συρία και συνεχίζει την επιθετική της πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχει απευθύνει αίτημα στις ΗΠΑ για προμήθεια F-16.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη επικοινωνία συζητήθηκαν η εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η διαδικασία προμήθειας F-16 και το πρόγραμμα επικείμενων επισκέψεων.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο υπουργός Τσαβούσογλου ανέφερε πως  ο αγώνας της Τουρκίας «κατά της τρομοκρατίας» θα συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποιεί κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Αφγανιστάν: Ο Μπλίνκεν καλεί τους Ταλιμπάν να άρουν την απαγόρευση σε γυναίκες να φοιτούν σε πανεπιστήμια

Δένδιας: Μεγάλο το βάθος συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα