Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τέξας: Κατέθεσε αγωγή κατά τεσσάρων Πολιτειών για τα αποτελέσματα των εκλογών

Εναντίον της Τζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Πενσιλβάνιας κι του Ουισκόνσιν προσέφυγε η Πολιτεία του Τέξας αναφορικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Ο Κεν Πάξτον γενικός εισαγγελέας του Τέξας κατέθεσε αγωγή κατά των προαναφερθεισών πολιτειών, με την αιτιολογία ότι υπήρξαν μη σύννομες αλλαγές στους κανονισμούς και στις διαδικασίες ψηφοφορίας -είτε μέσω δικαστηρίων είτε μέσω άλλων ενεργειών- κατά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την παραβίαση της συνταγματικής ρήτρας.

Η πολιτεία της Πενσιλβάνια απάντησε στην αγωγή της πολιτείας του Τέξας, υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτη νομικά, καθώς δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου που επικαλείται (Act 77, νόμος περί επιστολικής ψήφου).

Η Πενσιλβάνια υποστηρίζει επίσης ότι το Τέξας δεν εξηγεί πώς η «μαζική αποξένωση» των ψηφοφόρων «άπτεται της ρήτρας της διαδικασίας λήξης της ψηφοφορίας» σε ό,τι αφορά την καταμέτρηση των ψήφων.

Ωστόσο νομικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αγωγή δεν έχει πιθανότητες να εξεταστεί καθώς στερείται επιχειρημάτων.