Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σολτς: «Πράξη απελπισίας τα ψευδοδημοψηφίσματα και η μερική επιστράτευση»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

Όλαφ Σολτς, καγκελάριος Γερμανίας

“Η ανακοίνωση ψευδοδημοψηφισμάτων και η περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση είναι πράξη απελπισίας”, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και καταδίκασε την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για μερική επιστράτευση.

“Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο και με τις τελευταίες ανακοινώσεις ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν τα κάνει όλα πολύ χειρότερα. Είναι μια πράξη απελπισίας”, δήλωσε ο κ. Σολτς νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και υπογράμμισε ότι δημοψηφίσματα όπως αυτό που εξήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος για τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά – ούτε από τους Ουκρανούς ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

Δεν μπορούν επομένως να προσφέρουν καμία δικαιολογία για αυτό που σκοπεύει να κάνει η Ρωσία, δηλαδή να χρησιμοποιήσει βία προκειμένου να κατακτήσει τη χώρα του γείτονά της ή τμήματα της επικράτειάς της”, πρόσθεσε ο καγκελάριος και τόνισε: “Στον κόσμο που ζούμε, το δίκαιο πρέπει να υπερισχύει της βίας και η βία δεν μπορεί να είναι ισχυρότερη του δικαίου”.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Πώς η ουκρανική αντεπίθεση έφερε την πυρηνική απειλή του Κρεμλίνου

Βέλγιο για Πούτιν: Δεν πρέπει να προκαλέσουμε αλλά ούτε να τρομοκρατηθούμε

Ουκρανία: Πώς η ουκρανική αντεπίθεση έφερε την πυρηνική απειλή του Κρεμλίνου