Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρωσία: Επέβαλαν 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα

Ο εγκατεστημένος από τη Ρωσία κατοχικός υποδιοικητής της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στην ομώνυμη πόλη (και πρωτεύουσα της επαρχίας) επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών όλο το 24ωρο.

Ο κατοχικός αξιωματούχος επικαλέστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ως αιτία για το μέτρο την μεγάλη πιθανότητα επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων κατά της πόλης. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ταχθεί υπέρ της εκκένωσης της Χερσώνας από αμάχους, προκειμένου, όπως είπε, “να μην υποφέρουν” λόγω των μαχών που διεξάγονται στη γύρω περιοχή.

Η Χερσώνα, της οποίας η απελευθέρωση μοιάζει πλέον θέμα χρόνου, ήταν η πρώτη και μόνη πόλη – πρωτεύουσα περιφέρειας που κατέλαβαν οι Ρώσοι εισβολείς, τις πρώτες μάλιστα ημέρες της επιχείρησής τους κατά της Ουκρανίας.

Διιαβάστε επίσης

Μεταλλουργία: Εργοδότες συμφώνησαν την αύξηση μισθών του ύψους 7% στους υπαλλήλους