Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Όχι στην ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO

Αρνητικός στην πιθανότητα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO εμφανίστηκε ξανά τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αλγερίας.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως «και οι δύο χώρες δεν έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ πρότεινε στις δύο χώρες, οι οποίες θα στείλουν αντιπροσωπία τη Δευτέρα στην Τουρκία, να «μην κάνουν τον κόπο», καθώς δεν πρόκειται η Τουρκία να πειστεί.

«Καταρχάς, δεν θα λέγαμε «ναι» σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, έναν οργανισμό ασφαλείας, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

O Ερντογάν επιτέθηκε ιδιαίτερα στην Σουηδία, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «εκκολαπτήριο» τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ υποστήριξε πως  είχε «τρομοκράτες» στο κοινοβούλιο της.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία προσφέρουν καταφύγιο σε άτομα που συνδέονται με «τρομοκρατικές» οργανώσεις – όπως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το Κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί πως ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.