Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία: Υπέρ Μοταρέλα ο Μπερλσουσκόνι, νέα ψηφοφορία το απόγευμα

Πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία: Υπέρ Μοταρέλα ο Μπερλσουσκόνι, νέα ψηφοφορία το απόγευμα

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία γύρω από την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς μετά από 7 ψηφοφορίες δεν έχει ακόμα προκύψει ακόμα «λευκός καπνός».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τάχθηκε επίσημα υπέρ της επανεκλογής του νυν Ιταλού προέδρου Ματαρέλα.

Ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε στον Ιταλό πρόεδρο και τον διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της Φόρτσα Ιτάλια θα ψηφίσει, με αρραγή τρόπο, υπέρ της επανεκλογής του.

Ο «Καβαλιέρε» πρόσθεσε, επίσης, ότι πριν από μια εβδομάδα αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, για να ευνοήσει μια λύση κοινής αποδοχής.

Η καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας.

Κατά την έβδομη ψηφοφορία, η κεντροαριστερά εκφράσθηκε υπέρ του Σέρτζιο Ματαρέλα, με 387 ψήφους.

Παράλληλα, 380 βουλευτές και γερουσιαστές της κεντροδεξιάς επέλεξαν την αποχή.  Η συγκεκριμένη ψηφοφορία, όμως, είχε αρχίσει στις 9.30 το πρωί, όταν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για την επανεκλογή του Ιταλού προέδρου.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Έτοιμος για συνάντηση με Πούτιν ο Ζελένσκι – Ενοχλημένος με τον Μπάιντεν

Βασιλακόπουλος: Μετά από 2-3 εβδομάδες θα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων