Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε λιμενικές υποδομές της Οδησσού

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν απόψε πυραυλική επίθεση σε λιμενικές υποδομές της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Κίπερ. «Οι εισβολείς έπληξαν λιμενικές υποδομές στην Οδησσό. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», έγραψε ο περιφερειάρχης Οδησσού σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι X-31, σημείωσε από την πλευρά της η τοπική στρατιωτική διοίκηση, αναφέροντας επίσης πλήγματα στην περιοχή Μπίλχοροντ-Ντιστρόβσκι.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πυκνώσει τις επιθέσεις τους εναντίον λιμενικών υποδομών στον Δούναβη και στη Μαύρη Θάλασσα αφότου η Μόσχα αποχώρησε τον Ιούλιο από τη συμφωνία που εγγυόταν τις ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών. Έκτοτε η Ουκρανία εγκαινίασε έναν νέο «ανθρωπιστικό διάδρομο» στη Μαύρη Θάλασσα σε μια προσπάθεια να σπάσει τον de facto ναυτικό αποκλεισμό, αψηφώντας τις ρωσικές απειλές.

Διαβάστε επίσης:
Stealthgas INC (Χάρης Βαφειάς): Κέρδη 43 εκατ. δολαρίων στο 9μηνο

Έκτακτο – Ισραήλ: Η Χαμάς θα απελευθερώσει 30 παιδιά και 20 γυναίκες

Φάμελλος: Η προχειρότητα της Κυβέρνησης μας οδηγεί σε αδιέξοδο και κυκλοφοριακό έμφραγμα με το Fly Over