Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Θα τελειώσει η υπομονή μας – Το εννοούμε πως θα έρθουμε νύχτα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε υστερία κατά της Ελλάδας συνεχίζει να βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες επαναλαμβάνει τις απειλές του κατά της Αθήνας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την φράση του «θα έρθουμε νύχτα ξαφνικά», ο Ερντογάν ανέφερε: Αυτό που περιγράφω δεν είναι φαντασίωση. Όταν λέμε ότι θα έρθουμε ξαφνικά νύχτα, αυτό που ανέφερα ήταν ότι όταν φτάσει η ώρα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

«Δεν είναι καλό σημάδι για την Ελλάδα να κάνει αυτά τα βήματα. Γιατί; Έχουν αυτά τα νησιά, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά, και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές, θα τελειώσει η υπομονή μας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Καφέροβιτς. «Και όταν το τέλος της υπομονής φτάσει, το τέλος της υπομονής είναι η λύτρωση. Από τη στιγμή που βλέπουμε τη λύτρωση, πιστεύω ότι η Ελλάδα το ξέρει. Μετά έρχεται η ώρα, γίνεται το απαραίτητο.»

Μητσοτάκης: Απαράδεκτες οι απειλές

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Τόνισε, δε, ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές από μια χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ