Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Γ. Γκάλαντ

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να αναβάλλει την αποπομπή του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, μια αποπομπή που ανακοινώθηκε πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η αναβολή αυτή γίνει λόγω της περίπλοκης κατάστασης που επικρατεί στον τομέα ασφαλείας, μετέδωσε σήμερα ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan.

«Λόγω της εξελισσόμενης κατάστασης στον τομέα ασφαλείας, ο Νετανιάχου θα ασχοληθεί με το ζήτημα του υπουργού Άμυνας σε βάθος χρόνου», μετέδωσε ο Kan, επικαλούμενος μια πολιτική πηγή.

Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν προέβη σε κανένα άμεσο σχόλιο.

Ο Γκάλαντ, ο οποίος έλαβε θέση κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η ισραηλινή κυβέρνηση και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τον Γκάλαντ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο επέκτασης του κινήματος διαμαρτυρίας και στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Η αποπομπή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Ισραήλ, όπου δεκάδες χιλιάδες κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους την Κυριακή και χθες για να διαμαρτυρηθούν για την αποπομπή του.

Διαβάστε επίσης

ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία γίνεται αύριο το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας