Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Ξεχάστε τους S-400»

Mήνυμα στην Τουρκία, λίγο πριν την κρίσιμη για την Άγκυρα συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στις 14 Ιουνίου, έστειλε η Ουάσιγκτον, αναφορικά με το θέμα των S-400.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν δέχονται την κατοχή από την Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, ενώ κάλεσε την Άγκυρα  να “ξεχάσει τους S-400”.

Σύμφωνα με τον κ. Πράις, είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ να αναγνωρίσει η Τουρκία την ασυμβατότητα του συστήματος S-400 λόγω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Πάντως, η Τουρκία δεν φαίνεται να υποχωρεί στο ζήτημα, έχοντας ήδη πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για τους πυραύλους. Η Άγκυρα επιθυμεί μια τεχνική λύση και όχι να μεταφερθούν οι S-400 αλλού.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έφτασε στη Λιβύη, με την επίσκεψή του λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ να επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς τις Γαλλία και Ιταλία.