Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Αζοφστάλ, σύμφωνα με έναν σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

 Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε πως διεξάγονται «σφοδρές μάχες» διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας, λίγο αφότου η Μόσχα δήλωσε πως δεν έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον αυτού του αχανούς εργοστασίου όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές.

 «Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Azovstal σήμερα», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι σε ασφάλεια ή όχι», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο Αζοφστάλ – Έχει χαθεί η επαφή με τους Ουκρανούς στρατιώτες

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την απομάκρυνση “με επιτυχία” 101 αμάχων από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ