Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γενς Στόλτενμπεργκ (NATO): «Καθοριστικό ζήτημα» η άνοδος της ισχύος του Πεκίνου

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ μπροστά από το σύμβολο του NATO

Γένς Στόλτενμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ να στηρίξουν τη διεθνή τάξη, που στηρίζεται σε κανόνες και την οποία αμφισβητούν η Ρωσία και η Κίνα, χαρακτηρίζοντας “καθοριστικό ζήτημα” την άνοδο της ισχύος του Πεκίνου.

Οι χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει να συσφίξουν τους δεσμούς τους για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας, η οποία “έχει συνέπειες” για τη διατλαντική ασφάλεια, την ευημερία και τον δυτικό τρόπο ζωής, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

“Η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν να ξαναγράψουν τους κανόνες προς τα δικά τους συμφέροντα”, είπε ο γγ του ΝΑΤΟ μιλώντας στη διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία θα μπορούσε επίσης να σφυρηλατήσει στενότερες σχέσεις με άλλες χώρες που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Αυστραλία και η Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE