Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Επίσκεψη Ζοζέπ Μπορέλ στην Κίνα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, θα επισκεφθεί την Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας τις επισκέψεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Πεκίνο.

Ο Μπορέλ θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πέτερ Στάνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκονται τώρα στην Κίνα, καλώντας το Πεκίνο να ασκήσει την επιρροή του στη Ρωσία ώστε να βοηθήσει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπορέλ, που είναι επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, δήλωσε τον περασμένο μήνα πως θα επισκεπτόταν «σύντομα» την Κίνα και είπε πως η σύμπραξη του Πεκίνου με τη Μόσχα έχει όρια, παρά την επίσημη ρητορική για το αντίθετο.

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Βομβαρδίζει τον Ν. Λίβανο αφότου έγινε στόχος ρουκετών