Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπρετόν κατά Φον ντερ Λάιεν: «Το ίδιο το ΕΛΚ δεν πιστεύει στην υποψήφιά του»

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν (Πηγή: La stampa)

Ευθεία επίθεση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εξαπέλυσε ο Γάλλος επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σημειώνοντας ότι ούτε το ίδιο το κόμμα  στο οποίο ανήκει δεν την πιστεύει.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”, σημειώνει:

«Το πραγματικό ερώτημα τώρα: Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του».

Με ανάρτησή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας απάντησε: «Σας ευχαριστούμε, επίτροπε Μπρετόν, για το ενδιαφέρον σας για το ΕΛΚ και την υποψήφιά μας.

Γνωρίζω ότι οι φιλελεύθεροι αγωνιούν για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές – χωρίς διορατικότητα, κανένα μήνυμα, καμία συνάφεια.

Και ξέρω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη Γαλλία για το (σ.σ. κόμμα ) Renaissance, καθώς πιέζονται από τα άκρα που βοήθησαν να αναπτυχθούν αποδυναμώνοντας την παραδοσιακή κεντροαριστερά & την κεντροδεξιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην εκστρατεία!».

Σε ερώτηση που τέθηκε για τη στάση του Τιερί Μπρετόν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Κομισιόν στους ανταποκριτές, η εκπρόσωπος Βέρλε Νατς απάντησε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει κι ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και δεν έγινε με τον ρόλο του ως επιτρόπου.

Επεσήμανε επίσης ότι η γενική γραμματεία θα στείλει υπενθύμιση σε όλους τους επιτρόπους για τις κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την περίοδο της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.

Διαβάστε επίσης: 

Μακρόν: Θέλει να εγγράψει την άμβλωση στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ

Μεντβέντεφ: Ο Μπάιντεν είναι όνειδος για την Αμερική

Παπαστεργίου: Έρχεται το «Actionbot» για την έκδοση πιστοποιητικών με φωνητική εντολή