Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Bloomberg: Αυτά είναι τα «νέα» που θα ανακοινώσει ο Ερντογάν την Παρασκευή

Διάσκεψη για την Λιβύη στο Παρίσι-Παρούσα τελικά και η Τουρκία

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ένα μυστήριο άφησε να…αιωρείται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια εργοστάσιο πάνελ ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε ότι την Παρασκευή ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα πολύ καλό νέο στο τουρκικό λαό, αλλά δεν το λέει ακόμα γιατί «θα χαθεί η αγωνία».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Bloomberg, η έκπληξη που επιφυλάσσει στους συμπολίτες του ο πρόεδρος είναι ότι η Τουρκία ανακάλυψε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα.

Έρευνες του «Φατίχ» στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα σκοπεύει να ανακοινώσει, ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, η τουρκική λίρα εμφανίστηκε ενισχυμένη έναντι του δολαρίου μετά την είδηση αυτή.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ είπε πως το ερευνητικό σκάφος «Φατίχ» ξεκίνησε έρευνες στην αποκαλούμε ζώνη «Tuna-1» η οποία και βρίσκεται στην δυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία.